Qui som?

Jose Moreno i Pedro MuñozSom el Pedro Muñoz i el Jose Moreno, amics des de ja fa una pila d’anys i uns enamorats del vi, però sobre tot del cava. No som fills de famílies de tradició vitícola ni res per l’estil. Tots dos hem arribat al món del cava per diverses vies, formant-nos en escoles i universitats durant anys. En l’actualitat som els directors tècnics i màxims responsables enològics en dos cellers elaboradors de Cava. Durant bastants anys vam treballar plegats al mateix celler, on ens vàrem conèixer i vam tenir l’ocasió de compartir molts moments apassionants i projectes engrescadors. Les circumstàncies van fer que ara fa quasi deu anys ens separéssim professionalment però continuant en contacte sempre al voltant d’una bona copa de cava.

Des de sempre hem pensat que podria ser una gran idea treballar plegats en la comunicació i divulgació de la cultura del cava però mai abans ens havíem parat a donar-li forma a aquesta idea. Fins ara fa uns mesos. Paper i boli en mà ens vam proposar escriure tota una pila de idees que volíem plasmar en un blog centrat única i exclusivament en la divulgació del cava. Volíem parlar de temes tècnics d’una manera senzilla i entenedora a l’abast de tothom, però també de les nostres experiències, dels cellers elaboradors, de l’actualitat del cava, de propostes enoturístiques i lúdiques, de territori, de productes singulars i de major valor afegit elaborats a casa nostra, en definitiva, de tot allò que ens enamora del Cava.

I el resultat és aquest ESPAICAVA.CAT, un blog/web que pretén recollir totes aquestes idees i que de fet volem obrir a totes aquelles persones amb sensibilitat “cavera” perquè ens ajudeu a fer-ho més gran tot recollint l’essència d’aquest màgic vi, però també del territori i les persones que dia a dia el fan realitat. En el camí ens estem deixant moltes hores del nostre temps lliure que robem a les nostres famílies, i perquè no dir-ho, d’alguns estalvis per poder fer front a les despeses que comporta un projecte d’aquestes característiques, però creiem que el Cava s’ho mereix.

Si us atreu la idea, no deixeu de seguir-nos en aquest viatge i de participar en tot allò que us vingui de gust. Nosaltres hi estarem encantats i mentre les forces ens ho permetin, prometem fer-ho durar molt de temps.