Proposta enoturística: La Carretera del Vi

La_carretera_del_vi_03La Carretera del Vi és una proposta enoturística amb un alt valor històric i cultural, que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. La Carretera del Vi és la primera Wine Road de tot l’estat, una iniciativa privada i conjunta dels 12 cellers del traçat, amb el suport dels 7 municipis, que s’uneixen per impulsar aquesta innovadora proposta i recuperar la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per fer arribar els vins del Penedès a tot el món. Com les més famoses i conegudes Wine Roads del panorama mundial, La Carretera del Vi presenta una oferta conjunta a nivell enoturístic, integrada principalment per aquests 12 cellers de mides i estils diferents i altres punts d’interès turístic, entre els que trobem des de vestigis dels ibers fins a components del modernisme, passant per castells i arquitectura popular i tradicional del territori, tot això completat amb una àmplia proposta cultural i una variada gastronomia.

 La_carretera_del_vi_05

La Carretera del Vi, ubicada sobre el traçat de les Carreteres BP 2121, C-15 i C15B, uneix el Castell de Sant Martí Sarroca amb les platges de Sitges i recorre les poblacions de Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Sant Miquel d’Olèrdola, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges. Un recorregut lineal de 40 km al llarg del qual es poden anar agafant les diferents ramificacions per fer l’escapada enoturística a mida de cadascú, segons els cellers i espais turístics que es vulguin visitar. La Carretera del Vi està pensada per fer amb vehicle a motor. En una segona fase, estarà disponible també per fer a peu o en bicicleta a través d’un recorregut alternatiu i apte per aquest tipus de desplaçament. La iniciativa compta amb el suport dels ajuntaments de Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Sant Miquel d’Olèrdola, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges. I com a novetat presentada fa poques setmanes, a partir del mes d’abril del proper any, un conveni amb l’empresa automobilística Nissan permetrà als visitant que així ho vulguin disposar d’un vehicle elèctric per fer tota aquesta ruta amb 0 emissions de CO2. Sens dubte és una clara aposta per l’ecologia, que mereixerà la pena poder experimentar en primera persona.

Els cellers que conformen la Carretera del Vi són els següents, entre ells alguns acollits a la DO Cava:

Podreu trobar tota la informació disponible d’aquesta interessant iniciativa a la web www.lacarreteradelvi.com des d’on podreu accedir a les propostes de tots els cellers que hi participen, les rutes i ramificacions que s’hi poden fer amb visites culturals i propostes gastronòmiques, així com mapes interactius per poder guiar-vos i aplicacions per a telèfons mòbils amb tots els detalls que necessitareu en el vostre viatge.

La_carretera_del_vi_06

Mapa interactiu que us guiarà durant el vostre recorregut

Que gaudiu d’aquesta experiència i molts èxits als organitzadors !!!

Aquesta ruta és una magnífica ocasió per poder gaudir dels vins i caves de la regió, de la gastonomia i del paissatge.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

x

També pots veure

Es clausura la 11ena edició del Banc de Sabadell Vijazz Penedès

10 de juliol de 2017.- El Banc Sabadell Vijazz Penedès tanca la seva 11a edició amb un augment més que considerable pel que fa a visitants i vendes. Més de 55.000 persones han gaudit aquest cap de setmana del festival i de les seves activitats, 5.000 més que l’any passat. ...