Pell Bruna, el nou Microtiratge de Maria Rigol Ordi

Barcelona, 19 de Juny de 2017.- Al 2013, el petit celler Maria Rigol Ordi va iniciar la producció de petites elaboracions de caves molt especials, batejats amb el nom de Microtiratges. En aquesta ocasió, el tercer Microtiratge que fan, l’han presentat aquesta tarda a l’hotel Alexandra de Barcelona i porta per nom Pell Bruna, un Cava Brut Nature Reserva de producció ecològica de la collita del 2015. Es tracta d’una elaboració molt especial feta amb un 75% de Garnatxa Negra vinificada com a blanc de noirs, i un 25% de Macabeu. La Garnatxa procedeix d’unes parcel·les ubicades a la Serra del Montmell, concretament a Can Ferrer de la Cogullada, a alçaries superiors al 530 metres sobre el nivell del mar, mentre que el Macabeu té el seu origen a la zona baixa del Penedès a alçaries de uns 200 metres sobre el nivell del mar. Tiratge amb tap de suro al febrer del 2016, i un mínim de 15 mesos de criança, només han produït 1.898 ampolles que veuen la llum en aquest dies. A la contraetiqueta indiquen la data de degorge. El seu nom, Pell Bruna, vol fer referència a la presència de la Garnatxa Negra en el seu cupatge.

Pell_Bruna_07

L’hem pogut tastar rodejats d’una bona colla de amants del Cava, i a la vista presenta un bonic color groc palla pàl·lid, amb un despreniment d’una molt fina bombolla. Al nas és bastant potent, destacant primerament una important presència de notes de fruits vermells, poma àcida, cítrics marcats, com ara la llima, fruita carnosa d’os, i un fons floral. En boca trobem una acidesa bastant marcada, que el fa fresc i molt viu, carbònic molt ben integrat i amb clara presència de notes afruitades.

Gastronòmicament és un cava molt indicat per aperitius, sobre tot aquestes tardes d’estiu, però també lligarà molt bé amb plats lleugers a base de peix, marisc, arrossos, pasta i inclús carns blanques.

És un gran cava que es troba en un bon moment per a ser consumit, però estem convençuts que degut a la seva marcada acidesa i estructura té un gran potencial d’envelliment.

Pell_Bruna_05

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

x

També pots veure

Es clausura la 11ena edició del Banc de Sabadell Vijazz Penedès

10 de juliol de 2017.- El Banc Sabadell Vijazz Penedès tanca la seva 11a edició amb un augment més que considerable pel que fa a visitants i vendes. Més de 55.000 persones han gaudit aquest cap de setmana del festival i de les seves activitats, 5.000 més que l’any passat. ...