És l’hora de decidir

Ara tot just fa un any que vam tirar endavant la proposta d’ESPAICAVA, especialment dirigida als aficionats i enamorats del Cava i destinada a posar a la xarxa, des d’una vessant professional, tot tipus d’informacions relacionades amb aquest magnífic vi, aportant de forma regular continguts relacionats amb la viticultura, el procés d’elaboració, el tast, l’actualitat, l’agenda lúdica…

Hem intentat implicar a les empreses del sector per fer-les presents també en aquest espai, demanant-los d’aportar informació de les seves instal·lacions, dels seus productes i sobre tot de les seves propostes enoturístiques. També hem intentat connectar amb entitats i administracions del sector del cava, així com establiments enogastronòmics, tots ells, molt necessaris per la viabilitat del projecte. Pensem que tots aquests objectius no els hem assolit.

De fet, des d’un bon inici, érem coneixedors de les nostres limitacions, doncs dedicant-nos professionalment al món de l’enologia i treballant en empreses del sector, només podíem dedicar-hi un temps limitat a aquesta tasca i la viabilitat del projecte estava més condicionada a les aportacions de tots aquests actors externs en matèria de continguts, que no pas a la possibilitat de implicar-nos-hi a full-time.

Tot això, unit a que aquest projecte l’hem entomat des d’un punt de vista totalment altruista i sense ànim de lucre, amb una important despesa econòmica, amb moltes estones robades del nostre temps lliure, amb tota la il·lusió de que algun dia aquestes mancances es revertissin, passat un any, no ha estat així, i això ens ha portat a prendre la decisió d’aturar el projecte en aquest punt.

Hem intentat analitzar el per què no ha quallat la idea; com busca i troba la societat la informació que necessita a la xarxa?; els blogs de continguts genèrics són atractius?; importància dels “influencers” i dels seus seguidors a la xarxa; qui marca tendències al sector del Cava a la xarxa?… No hi ha una única resposta.

Sigui com sigui, per nosaltres ha estat una experiència molt enriquidora, on hem tingut l’oportunitat de conèixer molta gent, hem rebut les felicitacions de molts companys, amics, coneguts i persones tant del sector del cava com de la comunicació i ens ha permès compartir amb molta gent la nostra passió pel Cava.

No tanquem la porta a poder tornar a la xarxa en un futur si és que trobem els al·licients, els motius i les col·laboracions per fer-ho. Mentre tant, a nivell personal i professional emprenem nous i interessants reptes, però sempre amb el cava com a referent i company de viatge.

Moltes gràcies pel suport i recolzament als nostres seguidors i a les empreses que han col·laborat en aquest projecte i com no pot ser d’una altra manera, brindem pel futur i pels èxits personals i col·lectius de tots els amants del cava.

Fins sempre.

Jose Moreno i Pedro Muñoz

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

x

També pots veure

II Premis Excel·lència del Cava

Segons comunica el Consell Regulador de la DO Cava, els II Premis Excel·lència del Cava convocats per a aquest any han estat atorgats a: Esteve Raventós, en la categoria de Viticultura Ramón Francàs, en la categoria de Difusió Joan Jové, en la categoria de Tarjectoria Josep Buján, en la categoria ...