CAVES NADAL

Nadal_LogoCaves Nadal són un celler històric del Penedès que remunten la seva història a començaments del segle XVI quan el notari Francesch Berthomeu certifica la propietat d’una finca agrícola situada al terme municipal de Torrelavit a nom de Pere Nadal, l’any 1510. Segons la documentació històrica que conserva la família Nadal, a l’Heretat Nadal no s’ha deixat de conrear la vinya ni d’elaborar vi des de llavors; ni tan sols en els anys més difícils de la Gerra Civil, quan una part de la finca va ser expropiada per construir-hi un camp d’aviació.

El pare del Cava Nadal, Ramon Canal Giró, va ser un hereu amb iniciativa. Nasqué l’any 1903, tot just quan a l’Alt Penedès havien iniciat la replantació de les vinyes assolades per la fil·loxera. L’any 1941 va ser ell mateix qui va replantar les vinyes de la finca pairal que havia servit d’aeròdrom durant la guerra i dos anys més tard, després de construir la cava que encara ara guarda els secrets dels millors productes de Nadal, va començar a l’elaborar el primer Cava Brut que ja duia el nom de Nadal a l’ampolla. Des d’aleshores la tradició no s’ha aturat.

Nadal_03

Els caves, vins blancs nobles i el vinagre de verema tardana de Nadal són fruit de l’especialització en el conreu de les més de 40 hectàrees de vinyes que envolten el celler, les caves i la casa pairal, situada a 20 quilòmetres de Sant Sadurní (Barcelona). Els ceps, alguns dels quals tenen més de 65 anys, proporcionen produccions de raïm equilibrades i de gran qualitat. Actualment, la Finca Nadal produeix més raïm del que es necessita per cobrir tota la producció. Això permet a la finca seleccionar i aportar el raïm de més qualitat per a l’elaboració dels millors monovarietals. Conreen bàsicament les varietats tradicionals, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, que fan servir per als seus vins i caves, a més de la Pinot Noir utilitzada per al seu Brut Rosé Salvatge. Amb una part del Macabeu que conreen, sobremadurat a la planta i per l’efecte del fong Botritys Cinerea, produeixen un vi dolç molt especial.

Nadal_05

De forma tradicional en Nadal han estat estrictament respectuosos amb la natura, practicant una viticultura sostenible basada en formes naturals de desinfecció de la terra, el manteniment d’àrees lliures de conreu (marges, camins, canalitzacions naturals d’aigües de pluja…), el rebuig dels herbicides per controlar les “males herbes” i el control de plagues mitjançant la poda en verd o el control de vigor del cep. Per ser conseqüents amb aquesta herència, i com a culminació d’aquest llarg procés, des de setembre de 2015 les vinyes de la Finca Nadal han estan inscrites al CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica), cosa que els permetrà poder comercialitzar vins amb el segell d’Ecològics a partir del 2018.

Per últim comentar que Caves Nadal disposa d’una amplia oferta enoturística que no només passa per la visita de les seves vinyes, celler i caves durant tot l’any, sinó que cobreix propostes gastronòmiques molt variades, maridatges dels seus vins i caves amb una àmplia selecció de productes gourmet, viure en directe l’experiència de la verema i el tast del raïm i el most, rutes guiades per les seves vinyes (caminant, en bicicleta o segway), tallers gastronòmics, sales dedicades a reunions d’empresa o celebracions, etc.

catàleg enoturisme 2017 CAT

Finca Can Nadal de la Boadella s/n
08775 Torrelavit
Tel. 938988011
www.nadal.com

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

x

També pots veure

MASCARÓ

Mascaró és una empresa familiar de tercera generació ubicada en un magnífic edifici d’estil modernista al bell mig de Vilafranca del Penedès, molt coneguda internacionalment, a més dels seus vins i caves, pels destil·lats que porta elaborant des de mitjans del segle passat. La seva filosofia de treball es basa ...