CAVES BLANCHER

logoblancherA començaments dels anys 40 del segle passat, Antonio Capdevila Pujol i la seva dona, Teresa Blancher Solanes, adquireixen la finca Cajón, situada al terme de Teià (Barcelona), per fer realitat una de les seves il·lusions, elaborar el seu propi cava. Així, anys després, al celler de la masia (que data de finals del segle XIX, comencen a produir les primeres ampolles que ja veuran la llum al 1953. A partir d’aquest moment, la família decideix construir unes caves a Sant Sadurní d’Anoia, les actuals caves Blancher.

El 1959 la direcció de l’empresa l’assumeix el nebot del Sr. Capdevila, Josep Carbó Capdevila, qui va impulsar la creació de nous productes i es va iniciar la comercialització per tot el territori espanyol, iniciant les exportacions cap als anys 70.

Blancher_03

Blancher_04

A finals dels vuitanta, entra en escena la tercera generació, els fills de Josep carbó Capdevila i la Mercè Planas Oliver, en Josep, el Ramon i l’Enric, que s’integren plenament en l’empresa tot continuant apostant per la filosofia de controlar el producte des de la pròpia vinya i d’aquesta manera garantir la màxima qualitat en els vins i caves que elaboren. Avui dia disposen de vinyes a les poblacions de Vilobí del Pendès, Sant Quintí de Mediona, Ordal i Teià, on hi conreen les varietats Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Ull de Llebre, Merlot i la Pansa Blanca característica de la zona d’Alella. Practiquen una viticultura integrada per ser el màxim de respectuosos amb el medi ambient, i controlen molt acuradament tot el procés de conreu de la vinya, la perfecta maduració dels raïms en funció del desenvolupament de les plantes, l’alçada i climatologia de cada zona de producció, per destinar a cada cava el raïm més idoni.

Blancher_06

Blancher només elabora caves Reserva i Gran Reserva, amb criances mínimes de 15 i 30 mesos respectivament, envellits en les pròpies caves a 18 metres de profunditat.

Plaça del Pont Romà, s/n
Edifici Blancher
Tel. 938183286
www.blancher.es

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

x

També pots veure

MASCARÓ

Mascaró és una empresa familiar de tercera generació ubicada en un magnífic edifici d’estil modernista al bell mig de Vilafranca del Penedès, molt coneguda internacionalment, a més dels seus vins i caves, pels destil·lats que porta elaborant des de mitjans del segle passat. La seva filosofia de treball es basa ...